Gul gelésopp (Tremella mesenterica) er en vanlig art som er lett å finne på døde grener i løvskog. Soppen er en parasitt på mycelet av en barksopp (i slekten Stereum). Øverbygda i Selbu, Sør-Trøndelag. Gelesopp (heterobasidiomyceter) er en gruppe av sopp som ofte har svært gelatiniserte fruktlegemer og som tilhører ulike utviklingslinjer som ikke er nært i slekt med hverandre. På grunn av likheter i ytre og i levesett er det likevel praktisk å behandle de som en gruppe i forbindelse med kartlegginger og taksonomisk arbeid.
Gelesopp har flere ulike levesett. En del arter er saprofytter som henter næringen sin fra død ved, andre er parasitter på andre sopper og mange arter lever i symbiose med planter og moser og danner rotsopp (mykorrhiza) med disse. Det er registrert 284 arter av gelesopp i Europa hvorav 115 er rapportert fra Norge.
Prosjektet skal lete etter gelesopp på alle typer substrat og i alle typer av skog og andre relevante habitater i Norge. Materialet som samles inn skal undersøkes i mikroskop og med DNA-analyser for å klarlegge slektskap, påvise kryptiske arter og bidra med DNA-sekvenser til det internasjonale strekkodebiblioteket