Taterutstillingen i Vikvarvet i Selbu, Sør-Trøndelag. Utstillingen befinner seg i et av husene som er bevart fra den tid leiren eksisterte, ca 1939 - 1960. Taterleiren het ”Furuli/Furuly”, men på folkemunne ble den kalt ”Fredrikstad”. Kilder forteller at navnet oppsto mest sannsynlig av den grunn at mange av beboerne het Fredrik og Fredriksen.
Innbyggerne
De første som bosatte seg i leiren var Nils Magnus Fredriksen (1906 - 1960) og Amanda Lysgård Fredriksen. De fikk seks barn. Etter hvert kom det flere familier som slo seg ned. Foruten de vanligste familienavnene Fredriksen og Lysgård, var det også etternavn som Karlsen, Oliversen, Nilsen, Aleksandersen, Johansen og Lyngstad. På det meste hadde leiren 50 - 60 innbyggere. Til forskjell fra mange andre steder i Norge hvor taterne ble fordrevet og var uønsket av bygdefolket, så fikk taterne i Selbu kjøpe både hus og tomter av Vikvarvingene. De fikk hjelp av nære naboer til å etablere seg, og de fikk også låne og leie stallplass til hestene.
Taterleiren besto av seks-syv bolighus, stall, utedo og danseplatt. Noen av husene gikk under navnene Plankestua, Stabburet, Dolpa og Stallstua.
I all hovedsak bærer kildene preg av at det var et godt forhold mellom taterne og naboene i grenda. I dag, ca 50 år etter at leiren forsvant, forteller nære naboer om positive opplevelser og minner fra tiden med taterleiren. (Info, Selbu kommune)