Glåmos kirke ble reist i 1926. Da hadde det allerede vært egen ”hjelpekirkegård” på Glåmos i 20 år. Kirkens arkitekt var Claus Hjelte. Den tømrede kirken har en særegen grunnform, og kirkerommet framstår som en blanding av en korskirke og en kube. Kirken har sitterplass til 300.
Altertavlen som viser Jesu nedtagelse fra korset er gitt i gave fra Fengselskirken i Trondheim, sammen med blant annet et Claus Jensen-orgel som for tiden ligger lagret demontert. Menighetsrådet arbeider med å få i stand en restaurering av dette instrumentet. (http://www.roroskirke.no) Det ble anlagt hjelpekirkegård ved Glåmos et par tiår før kirke ble oppført. Glåmos kirke ble tegnet av Claus Hjelte og innivet i 1926. Det er en laftet korskirke med relativt uvanlige proporsjoner og dessuten utbygg i hjørnene. Inngangsdørenes plassering er også uvanlig, og den visuelle pynten rundt vinduene bringer tankene hen på stasjoner langs Dovrebanen. Kirken har ifølge Kirkesøk 300 sitteplasser.
Det er orgelgalleri innenfor inngangen i nordvest og gallerier også i tverrarmene. Dekormønsteret på disse er gjentatt også i sørøstre korsarm, der det er kor. Korgulvet er hevet to trinn over skipets gulv. I korbuen er en tverrbjelke båret av to snodde søyler. Dekordetaljer er hentet fra forskjellige stilarter.
Den enkle altertavlen (egentlig bare et bilde i en ramme) ble overtatt fra Fengselskirken i Trondheim. Bildet skal være malt i 1884 og viser nedtagelsen fra korset. Prekestolen og døpefonten er begge fra 1925, ifølge kirkeleksikonet, og de to kirkeklokkene (støpt av Olsen Nauen) fra 1926. Kirken har et Jørgensen-orgel fra 1950. (http://www.norske-kirker.net/home/trondelag/glaamos-kirke/)