Altertavlen i Giske kirke er laget av Jacob Sørensen Giskegaard (født 1734, død 2. juli 1827), bedre kjent som Tavle-Jacob. Tavlen er del i fire etasjer. Nederst vises nattverden flankert av brødrene Moses og Aron. I andre etasjen fremstilles korsfestelsen flankert av evangelister. KiN: Altertavlen i middelalderkirken på Giske utenfor Ålesund ble skåret i 1756 av en ungdom fra Giske, Jakob Sørensen Giske-Gaard. Historien forteller at han utførte arbeidet 22 år gammel, med en kniv laget av en utslitt ljå. Han ble kjent for dette arbeidet og utførte siden altertavler i flere kirker på Sunnmøre og i Romsdal. Og fikk tilnavnet "Tavle-Jakob".
Stilen er svært naivistisk, men full av uttrykk. Tavlen er et stort kunstverk. På alterkrusifikset renner Kristi blod som tykke strømmer fra hans sår, og små engler svever omkring.
(Info fra Kirker i Norge) Wikip: var en norsk billedkunstner og treskjærer fra Giske på Sunnmøre.
Tavle-Jacob var født på et leilendingsbruk under storgården Giske. 22 år gammel fikk han i oppgave å lage ny altertavle i Giske kirke.
Etter at han giftet seg i 1766 drev han et bruk på gården Klokkarsund i Borgund. Rundt 1778 måtte han gå fra gården. Han bodde så frem til 1781 på Alnes i Giske, der ektefellen var fra. I 1782 bodde han i Steinvågen, nær sentrum i den senere byen Ålesund. Ved folketellingen i 1801 bodde han på gården Giske igjen, der to av sønnene var i ferd med å slå seg ned som leilendingsbønder. Jacob flyttet noe etter til gården Roald på øya Vigra, der han fikk seg et lite stykke jord.
I tillegg til å ha stått for mye av interiøret i Giske kirke, skar han altertavler til Vigra kirke, Vatne kirke, Skodje kirke og Sandøy kirke. Den siste tavlen gjorde han seg ferdig med da han var over 80 år gammel. Ved siden av disse laget Tavle-Jacob også en rekke epitafier, almissebøsser og løse figurer.
Tavle-Jacob døde som fattiglem på Roald i 1827. Giske kirke er en viktig kirke i Norges hist