Brudekrone fra Tydal, gitt til museet fra "Fremminggard'n", Løvøya i Tydal. Den ble i sin tid kjøpt på auksjon i Aasdahl, da familien til Sivert og Gjertrud Aasdahl utvandret til Amerika i 1889. Krone er brukt helt fram til vår tid, av slekten på Løvøya. Det er nå laget en kopi for utlån. Tydal museum fra 1990 omfatter ulike temautstillinger. Bl.a. Karolinerutstilling:
Tydal er kjent for den tragiske slutten for Carl Gustaf Armfeldts karolinere. Utstillinga er illustrert med tekster. Her finnes kanonkuler, sverd og diverse feltutstyr som skriver seg fra Karolinertida. Med kart og skisser kan man følge felttoget fra de startet opp i Duved 18. august i 1718. Hæren gikk gjennom mange av trøndelags-kommunene før de ved juletider 1718 tok fatt på retretten tilbake over tydalsfjella, med kurs for Handöl i Sverige. Over 3 000 soldater frøs i hjel i storm og kulde. Gamle ferdselsveier:
Kommunikasjon har til alle tider vært en sentral og nødvendig del av tilværelsen. Utstillinga viser gjenstander knyttet til samferdsel, bilder og tekster der bygdeveien svinger seg gjennom gårdstun, over smale bruer og tette bjørkelier. Fra Skardøra i øst, som viktig ferdselsåre til og fra Sverige, nedover dalen til nabokommunen Selbu i vest.
Åkleutstilling:
Tydal er godt kjent for sin vakre og varierte dobbelvev. Museet har ei utstilling om Berit Hilmo (1766–1859), «Åkle-Berit» som hun også ble kalt, er framholdt som en av Norges store bygdekunstnere, men det har også levd andre flinke veversker i Tydal. Utstillinga omfatter rundt 30 åklær i forskjellige mønstre, materialer og størrelser.
Og ellers gjenstander fra dagliglivet i Tydal. Mye fra 1800-tallet og frem til etter siste verdenskrig 1940-45.
Basisutstilling om Tydals historie gjennom tidene,. Mynter fra «Græslifunnet». Dette er et av Norges største myntfunn fra middelalderen. Myntene skriver seg fra Harald Hardrådes og Olav Kyrres tid. Myntene må være lagt på stedet omkring år 1090.